Top

Bestemming en Verwijsborden

Bestemming en Verwijsborden plaats je om aan te geven waar je bent, de bestemmingsborden en waar je naar toe kunt, de verwijsborden. 

Bestemming en Verwijsborden blijven inhoudelijk vaak hetzelfde en daarom blijven ze vaak lang staan. Het is juist daarom belangrijk dat je een materiaal kiest die zeer lang kleurecht en graffiti bestendig en liefst ook behoorlijk kras bestendig is. 

Full-colour is alles mogelijk dus wat dat betreft zijn er geen beperkingen. 
Omdat Bestemming en Verwijsborden van een grote afstand zichtbaar moeten zijn zijn grotere goed leesbare teksten gewenst. 

Hou het simpel. Een tekst en mogelijk een logo op het bord zou in wezen voldoende moeten zijn. Bij een verwijsbord voeg je daar dan nog een pijl aan toe. 

Qua leesbaarheid is het ook verstandig om even rekening te houden met de snelheid waarbij men het bord voorbij komt. Hoe sneller hoe groter de letters moeten zijn.

We hebben vele frames geselecteerd voor je die we onder andere gebruiken in de bossen van Staatsbosbeheer.

Afhankelijk van de tekst die er op een bord moet komen en de situatie ter plaatse kies je een groot of een klein bord.

Veel bestemmingsborden staan wat lager langs het pad bij verwijsborden moet je soms kiezen voor een wat hoger bord omdat er meerdere bestemmingen op een bord moeten komen of om het geheel vanuit een auto nog een beetje leesbaar te houden.

De frames van het Type Raaf zijn standaard enkelzijdige borden maar het is gemakkelijk om daar, ook later nog, een dubbelzijdig bord van te maken. Je zult dat een los bord bij moeten bestellen.
loading
close
min: max: